Чистячі засоби для фотоапарата

1 лютого 2018

Фотографія – справа тонка. Купити хорошу камеру – це ще не все, необхідно навчитися доглядати за своєю технікою, щоб вона довго служила і продовжувала радувати якісними знімками.

Фотозйомка не завжди проходить в світлих, чистих приміщеннях. Дуже часто доводиться працювати на вулиці, де можливі пил, бруд, дощ негативно впливають на стан фототехніки. Навіть якщо Ви акуратно користуєтеся камерою, є ймовірність залишити відбитки пальців на об'єктиві. Необхідно знати про те, як правильно очистити фотоапарат від забруднень і які. кошти краще всього використовувати.

В першу чергу, щоб уникнути можливих забруднень, на об'єктиві в той час, коли він не використовується, повинна бути кришка. Також бажано придбати спеціальний фільтр, який запобіжить пошкодження на оптиці. Такий фільтр допомагає зробити якісні фото без відблисків і плям. Краще не дихати на лінзу і не витирати її своїм одягом. Випаровування мають негативний вплив на оптику. Міняйте об'єктиви дуже швидко, щоб матриця не ушкодилася.

За об'єктивом необхідно особливо ретельно доглядати. Саме на цю частину фотоапарата потрапляє найбільше забруднень.
Очистити об'єктив допоможуть наступні елементи:

  • Груша для здування пилу. Використовуючи цей засіб, Ви не нашкодите техніці, але зможете очистити від пилу лінзу і матрицю фотоапарата. Це недорога, але потрібну деталь в арсеналі фотографа.
  • Олівець. Після використання груші для здування пилу, потрібно очистити об'єктив пензликом олівця для чищення об'єктива, а потім протерти лінзу. Такі елементи продаються наборами. Олівець потрібно використовувати з розумом, адже після дуже тривалого використання, він може навіть пошкодити об'єктив.
  • Очищаючі серветки. Багато сперечаються про необхідність серветок, адже ними легко ще більше забруднити об'єктив. Рішенням стануть одноразові тканинні серветки.
  • Спеціальна рідина. Щоб грунтовно очистити об'єктив від пилу, слідів пальців можна використовувати цю рідину.

Іноді частинки пилу виявляються всередині камери, це може відобразитися на фотографіях. Якщо Ви побачили, що на фото з'явилися якісь плями, техніку краще віддати на професійну очищення. А щоб почистити фотокамери інші деталі, такі як: кнопки, дисплей – можна скористатися звичайними серветками з мікрофібри, зубною щіткою або м'якими миючими засобами.

Популярна продукція