Як вибрати якісний валізу

18 березня 2018

Збираючись у подорож, насамперед важливо вибрати хороший чемодан, який вмістить всі Ваші речі і не завдасть клопоту при транспортуванні.

Дуже багато суперечок відбувається на тему того, який валізу міцніше: тканинний або пластиковий? Пластикові валізи прослужать довше, вони не промокають, їх легко чистити, можна всього лише протерти мокрою серветкою. Така валіза витримає удари і падіння і захистить речі всередині. Тканинні валізи виготовляють з нейлону, замші або поліестеру. Їх перевагою є те, що вони досить легкі. Можна взяти велику кількість речей і не бояться переваги в аеропорту. До того ж, ціна таких валіз нижче, ніж ціна пластикових, і якщо їх обробити водовідштовхувальним засобом, то вони також не будуть пропускати вологу. І корпус тканинних валіз не дряпається, як це відбувається з пластиковими. Крім тканинних і пластикових моделей існують шкіряні валізи. Але вони дорогі, нелегкі й легко рвуться.

Валізу на коліщатках : важливо знати

Туристам хочеться якомога менше переживати за вагу багажу, адже подорожі повинні приносити радість і комфорт, а не біль у спині від важкого вантажу. У таких випадках колеса на валізах приходять на допомогу. Валізи на двох колесах зменшують навантаження на руки і спину, адже вони котяться під нахилом. Нерівні дороги не складуть проблем, головне, щоб коліщата були міцними. А ось для валізи на чотирьох колесах бруківка або нерівний асфальт подолати буде складніше. Навантаження у такій моделі розподіляється нерівномірно. Так, такий валізу можна котити і під кутом, але потрібно вибрати модель з укріпленими задніми колесами.

Ручки валізи

Міцні ручки валізи – важлива деталь, адже піднімати вантаж точно доведеться. Краще вибирати валізи з трьома ручками. В такому випадку, якщо висувна зламається, завжди можна використовувати ті, які знаходяться збоку на корпусі. А додаткова ручка, прикріплена біля висувний, найчастіше приймає навантаження на себе, тому краще, щоб вона була з металевими заклепками. Перевірте, щоб висувна ручка не хиталася, а була міцно прикріплена.

Блискавка або засувка?

Валізи на засувках надійні, адже вони мають кодові замки, що убезпечить Ваш багаж. Моделі з блискавками трохи простіше і зручніше. Якщо у Вас занадто багато речей, така валіза може розширитися. Але при поломці блискавки виникне серйозна проблема, речі просто будуть вивалюватися.

Каталог валіз SUMDEX можна помотресть тут: http://sumdex. ua/products/chemodani/.

Популярна продукція