Ідеальний штатив для відеокамери

12 грудня 2017

Кожен оператор, якщо він серйозно підходить до своєї справи, на певному етапі задається питанням про те, як вибрати ідеальний штатив для відеокамери. Звичайно, ця деталь не так важлива, як сама камера, але і її вибору варто приділити особливу увагу. Штатив – дуже важливий елемент, задіяний в процесі відеозйомки. Він дозволяє не тільки зафіксувати камеру, але і поліпшити кадр, забезпечити плавні повороти.

Критерії вибору штатива

Варто зізнатися, що ідеальних штативів не існує, кожен має свої переваги і недоліки. Але купити штатив для відеокамери, який максимально задовольнить Ваші побажання, можливо. І так, при виборі штатива, необхідно звернути увагу на:.

· Матеріал, з якого він виготовлений.

· Головку штатива.

· Виробника.

· Кількість секцій.

.

Алюміній або углеволокно?

Вибираючи матеріал, з якого виготовлений штатив, варто звернути увагу на те, що алюмінієві елементи порівняно дешеві, стійкі, але важкі. Карбонові – легше, але ціна штатива вище. Зате карбон краще поглинає вібрацію. Подумайте про те, чи доведеться Вам носити штатив на собі, адже це важливо при виборі матеріалу.

Головка штатива

Головка штатива – одне з найбільш важливих, на що варто звертати увагу при виборі штатива. Іноді краще виділити більшу частину бюджету саме на голівку. Панорамну головку краще всього підійде для зйомки якісного відео. Такий елемент дає можливість досягти плавності рухів камери.

 

Виробник

Запам'ятайте, якісний штатив для відеокамери не може бути дешевим. Так, на ринку представлено багато моделей, найчастіше китайських, які відрізняються дуже низькою ціною. Але ж якістю зйомки, яка безпосередньо залежить від штатива, жертвувати не варто. Три компанії, які найбільше заслуговують уваги на ринку відеотехніки, – це Gitzo, RRS і Manfrotto.

Кількість секцій

Кількість секцій штатива буває різним: від 2 до 5. Чим більше кількість секцій, тим менше місця займає штатив в зібраному вигляді. Але кожна секція впливає на стійкість виробу, роблячи його менш надійним.

 

Зробіть якість зйомки бездоганним!

Безумовно, якість зйомки залежить від багатьох факторів. . Купити штатив для відеокамери – це тільки один крок до поліпшення відео. Але і ця деталь може дивним чином підняти рівень майстерності оператора. Потрібно з розумом підійти до вибору штатива, проаналізувати всі переваги та недоліки.

Популярна продукція