Вибір валізи для подорожей

10 лютого 2018

Всі люди рано чи пізно стикаються з придбанням валізи для подорожей. Робочі це або туристичні поїздки, багаж має бути міцним і зручним для перенесення. Щоб вибрати якісний валізу на коліщатках, слід підійти до його вибору ретельно. Довговічність залежатиме від виробника, матеріалів, з яких він зроблений і інших критеріїв якості.

Багато туристів вважають, що віддавати перевагу варто великим валізах, але це омана, тому, якщо ви подорожуєте в поодинці, для вас підійде один чемодан середнього розміру. Для поїздки всією родиною також не слід купувати кілька великих валіз, набагато зручніше для цього буде два – три валізи маленького та середнього розміру.

Крім того, ви переплатите велику суму в аеропорту за перевезення такого вантажу, більш того, вас можуть просто не пустити на борт.

За обсягом валізи поділяються на: маленькі валізи випускаються об'ємом до 25 л і заввишки 55 см, середні – 25 – 70 літрів і висотою до 65 см, а великі – до 70 літрів і висотою від 70 сантиметрів.

Вибір матеріалу вашого майбутнього валізи – такий же важливий, але індивідуальний питання. Існують два види валіз: пластиковий і тканинної. Важливими факторами при виборі буде: вага, міцність, практичність і естетичний вигляд валізи.

Тканинній валізу більш легкий по вазі і доступний за ціною. Тому вибрати модель з такого матеріалу непросте завдання. Частіше такі валізи виготовляються з поліестеру та інших матеріалів із спеціальним просоченням, яка захистить від механічного впливу, бруду. Плюсом таких валіз є блискавка, за допомогою якої ви можете зробити його розмір більше. Головним мінусом тканинних валіз вважається деформація: важливим є щільність тканини і жорсткий каркас.

Пластикові валізи більш міцні, так як робляться в основному з якісних матеріалів. Вибір пластикового валізи відомого бренду – запорука довгої служби і відсутності зайвих витрат на покупку нового. Це ідеальний варіант для авіаподорожей без ризику на те, що ваш чемодан «розколеться» по дорозі.

Шкіряний чемодан – найдорожчий з видів, він може бути зшитий за індивідуальним замовленням з ініціалами власника. При виборі. такого валізи слід не забувати про практичність і захист від пошкоджень.

Крім того, не можна забувати про коліщатках і додаткових кріплень. Для поїздок по рівній дорозі підійде валізи з чотирма колесами, для поїздок по нерівній дорозі – з двома.

Популярна продукція