Матеріал сумки і якість обробки

4 квітня 2018

Сумки виконують одну важливу функцію: служать для перенесення речей. Тому міцність матеріалу і його якість пошиття є важливим, як і зручність у використанні. Для пошиття сумок і рюкзаків використовують як натуральні, так і синтетичні матеріали, а також різну фурнітуру та оздоблення.

Сумки дуже багатофункціональні й універсальні: їх носять всі, незалежно від статі. В залежності від використання сумки поділяють на: дорожні, спортивні, пляжні, наплічні та інші.

Існує безліч матеріалів, з яких виготовляють сумки:

Габардин – вовняний матеріал, в який додають бавовна і синтетику. Для більшої міцності шерсть скручують. Особливостями цієї тканини вважається: стійкість форми, м'якість, густина, стійкість до вологи.

Як правило, з габардину шиють літні легкі сумки, побутовий текстиль, банери та інше.

Гобелен – декоративна, більш щільна і сама по собі об'ємна, тканина. Часто така тканина використовується в оббивці меблів. Щільність ниток в основі тканини впливають на товщину полотна, а значить малюнок виглядає об'ємніший і багатше.

Плюсами даної тканини вважаються: міцність і щільність, зносостійкість, декоративність та стійкість форми.

Денім – джинсова тканина, у складі якого входить бавовна. Нитки, щільно скручені між собою є більш міцними. Позитивними якостями деніму є: універсальність, не пропускають пилу, не електризуються, привабливий зовнішній вигляд.

Головним мінусом джинсової тканини є те, що денім часто витирається з-за натурального змісту в ньому бавовни.

Замша – екологічний матеріал, що вважається штучним замінником шкіри. Замша робиться з шовку (підкладка) і бавовни (натурального матеріалу). Перевагами даного матеріалу вважається: екологічність, доступність, приємна тканина, стійкість форми і інші переваги.

Нейлон – синтетичний матеріал, розроблений спочатку 20 століття. Для його отримання тканина плавлять і розтягують. Плюсами даного матеріалу вважається: легкість, стійкість форми, міцність, доступність в ціні і інші плюси.

Популярним і затребуваним матеріалом вважається еко-шкіра – штучний замінник натуральної шкіри. Еко-шкіру виготовляють з текстильного полотна і полімерного шару.

Більш докладно можна ознайомитися тут: http://sumdex.ua/products/.

Основні характеристики еко-шкіри: гіпоалергенність, міцність, еластичність, доступність в ціні, легкість у догляді і інші переваги, що роблять цей матеріал універсальним.

Підкладка в сумках використовується для того, щоб приховати недоліки, допущені при пошитті сумки. Також з підкладки часто роблять додаткові кишені, при цьому допускається використання натуральних і ненатуральних волокон. Найпопулярнішими тканинами для цього вважається: атлас, віскоза, поліестер, сатин, купрій, сітка або тафта. .

Популярна продукція